אלמנטור / Elementor: ה -Page Builder האולטימטיבי
לא צריך להיות שרלוק בשביל לעבוד עם אלמנטור פייג' בילדר, זה אלמנטרי
אלמנטור (Elementor) הוא פייג' בילדר (=יוצר עמודים) המגיע כתוסף וורדפרס, ונראה כי מאז אלמנטור הושק והפך נגיש לציבור הרחב חיינו השתנו לבלי היכר.
זה די מדהים. רק לפני עשור לערך בניית אתרי אינטרנט הייתה פרויקט מורכב ביותר המשול לפענוח פשע של שרלוק הולמס. למצוא חברת בניית אתרים מתאימה היה קשה יותר מלאתר ראיות פורנזיות בזירת פשע, לפגוש מעצב גרפי שמבין את החזון העסקי והמיתוגי של הלקוח היה מורכב לא פחות ממסדר זיהוי, והיה הרבה יותר מאתגר ויקר לערוך שינויים קלים באתרי אינטרנט מאשר לגייס את הסקוטלנד יארד.
כיום, תודות לאלמנטור הכול נראה אחרת. התוסף המיוחד הזה הפך את מלאכת בניית אתרים שהייתה סבוכה ומתישה למשהו אלמנטרי, בסיסי, שכל אחד יכול לעשות בעצמו. לא צריך לדעת עיצוב גרפי, פוטושופ, תכנות, פיתוח או שפות קוד מתוחכמות כדי להשיק אתר אינטרנט מדהים. פשוט מתקינים את וורדפרס, מורידים תוסף אלמנטור (התקנה של שניות), מעצבים ובונים אתר אינטרנט במהירות ובקלות ונהנים מאתר אינטרנט העולה בקנה אחד עם הצרכים והחזון העסקי שלכם.
מה זה אלמנטור פייג' בילדר במילים פשוטות?
אלמנטור הוא, כאמור, תוסף וורדפרס המשמש פייג' בילדר, והוא מאפשר לכל אחד ואחת לשלוט ולעצב כל היבט באתר אינטרנט נתון בעזרת "אלמנטים". החל מפריסת עמודי האתר (Layout), עיצוב עמודים, אלמנטים שונים בתוך עמודי האתר ועוד פונקציות מתקדמות ומוכנות מראש.
עם אלמנטור בעצם לא צריך לבנות אתר אינטרנט מאפס. במקום זאת, ניתן להשתמש בוידג'טים ופיצ'רים (אלמנטים) מוכנים שכבר נבנו על ידי אנשי פיתוח והם זמינים לשימוש חופשי.
את הבניה והעיצוב באלמנטור ניתן לבצע על ידי גרירה ושחרור האלמנטים באזור הרצוי בתוך העמוד, וזה נהדר כי זה אינטואיטיבי ומקל מאוד על בנייה ועיצוב של אתרי אינטרנט.
מה ההבדל בין אלמנטור בחינם לבין אלמנטור פרו?
קיימות 2 גרסאות לתוסף אלמנטור: אלמנטור חינמי וכן אלמנטור פרו (Elementor Pro) בתשלום.
אנשים הנמצאים בתחילת דרכם ומעוניינים באתר אינטרנט בסיסי יכולים בהחלט להסתפק בגרסה החינמית של אלמנטור. יש לא מעט פונקציות, פיצ'רים ווידג'טים שניתן בעזרתם ניתן ליצור אתר אינטרנט משגע בגרסה החינמית של אלמנטור. גרסה זו מתאימה גם למי שרוצה להתנסות או לאנשים שרוצים להתחיל בקטן, לבדוק את השטח ועם הזמן לגדול ולשדרג.
אלמנטור פרו, לעומת זאת, כרוך בתשלום והוא נחשב לגרסת פרימיום. בגרסה זו יש מן הסתם יותר פיצ'רים ויותר אפשרויות שמקלות על הבניה והעיצוב. יש תבניות עיצוב מלאות לבחור מהן, מקבלים גישה לספרייה עשירה יותר של יישומים, ניתן ליהנות משירותי תמיכה 24/7, יש ווידג'טים דינמיים ועוד.
מה ניתן לעשות עם אלמנטור? מה לא!
אלמנטור הוא תוסף המאפשר לנו לייצר שפע של נכסים דיגיטליים חיוניים:
אתרי אינטרנט
בלוגים
דפי נחיתה ומכירה
כמו כן, שימוש באלמנטור פייג' בילדר מציע כמה יתרונות בולטים:
כפי שכבר ציינתי, זה תוסף הזמין גם בפורמט חינמי, מה שמאפשר לבנות אתרים שלמים ומרהיבים ללא כל צורך לעבור לגרסה Elementor Pro בתשלום .
תוסף זה מציע שפע של פיצ'רים, וידג'טים ויישומים (אלמנטים): אפשר לבנות גלריות תמונות או קרוסלות, לייצר טפסים, סקרים, לשלב וידאו, טבלאות, ציטוטים, תפריטי ניווט, התמשקות עם פייסבוק ורשתות חברתיות, שילוב המלצות, עיצוב מחירים, כפתורים לחיצים, להוסיף כוכבים, דירוגים, אייקונים, לערוך טקסטים ועוד ועוד
בעזרת אלמנטור ניתן לבצע שינויים באתר בזמן אמת (Real -Time) ולעדכן באופן מיידי את האתר בהתאם לניתוחי הביצועים.
ניתן לייצר בעזרת אלמנטור מספר גרסאות לעמודים מסוימים ולבדוק את הביצועים של כל גרסה.
אפשר לבנות אתרים רספונסיביים שמתאימים לכל המכשירים, התצוגות והרזולוציות: מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טאבלטים וסמארטפונים.
אלמנטור הוא תוסף שמאוד קל לעבוד איתו, הוא ידידותי למשתמש ואין צורך בידע טכנולוגי מוקדם כדי ליישם אותו.
יש ממשק אלמנטור בעברית, כך שגם אנחנו הישראלים יכולים לעבוד עם אלמנטור בשפת אימנו.
לעבודה ולמלאכה: מדריך למשתמש המתחיל באלמנטור
על מנת להתחיל להשתמש באלמנטור יש תחילה להקים אתר וורדפרס. לא יודעים איך להקים אתר וורדפרס? הכנסו לקישור: מדריך בניית אתרי וורדפרס.
לאחר מכן, בלוח הבקרה באתר הוורדפרס שהקמתם יש לגשת לתוספים ולבחור תוסף חדש.
במסך שעולה יש לכתוב בתיבת מילת המפתח – Elementor.
כעת יש לבחור את התוסף של אלמנטור, להתקין ולהפעיל אותו.
זהו, כעת מותקן במערכת הניהול שלכם בוורדפרס תוסף אלמנטור ואפשר להתחיל לעבוד על בנייה, עימוד ועיצוב האתר.
חשוב לדעת! עקרונות עבודה מנחים באלמנטור
את הפיצ'רים שמציע אלמנטור ניתן לגרור עם העכבר או עם האצבע בקלות אל העמוד בסדר שאנחנו רוצים, ולארגן את העימוד תוך שימוש בפיצ'רים הנפלאים שאלמנטור מציע לנו.
בגדול, באלמנטור העמודים מחולקים לאזורים המאפשרים לנו לחלק את העמודים לקטעים. בכל אזור יש עמודות המאפשרות חלוקה אנכית של אזורים בעמוד. כאשר אל העמודות ניתן להכניס פיצ'רים שונים.
לכל פיצ'ר באלמנטור יש לרוב 3 לשוניות:
תוכן – לשונית זו אחראית על הגדרות של הפיצ'ר עצמו.
סגנון – לשונית זו אחראית על עיצוב הפיצ'ר.
מתקדם – הגדרות יותר כלליות וגורפות.
עכשיו נכיר פיצ'רים מרכזיים באלמנטור:
להוספת כותרת לעמודים האתר – יש לגרור את האלמנט "כותרת" לתוך העמוד.
להוספת פסקאות לעמוד – יש לגרור את "עורך הטקסט" אל העמוד ולהתחיל לכתוב את הטקסט הרצוי. את הטקסט כדאי לכתוב בעורך הטקסט, שם גם ניתן לבצע כל מיני פעולות בטקסט: הבלטה, בולטים, הטיית טקסט, הוספת קישורים לטקסט ועוד.
להוספת תמונה לעמוד – יש לגרור אל העמוד את אלמנט "תמונה". אפשר להתאים את גודלה וממדיה לגודל הרצוי לכם, אפשר להוסיף תמונה נוספת מתחתיה או לצידה ועוד
בא לכם להוסיף גם סרטון וידאו לעמוד? אין בעיה. פשוט גררו את האלמנט "וידאו" ותוכל להטמיע בעמוד הרצוי לכם סרטוני וידאו.
ניתן להוסיף מפות של גוגל לעמודי האתר. גם כאן כל מה שצריך לעשות זה לגרור את אלמנט "מפה" ולמקם אותו באזור הרצוי לכם בעמוד. בעלי עסקים רבים נוטים לשלב מפה בעמודי צור קשר למשל. זה עוזר ללקוחות להבין היכן נמצא בית העסק.
אפשר גם להגדיר הגדרות כלליות שיחולו על כל עמודי האתר ללא יוצא מן הכלל. פיצ'ר זה הוא נהדר מאחר שהוא מאפשר לנו להגדיר אלמנטים חשובים באתר באופן אחיד פעם אחת ויחידה מבלי הצורך להגדיר לכל עמוד ועמוד בנפרד. אפשר להגדיר צבעי פונטים לכל עמודי האתר, גודל פונטים, ניתן להגדיר בנפרד גם סגנונות של כותרות וכותרות משנה ועוד.
יש עוד כמה אלמנטים נפלאים שניתן להשתמש בהם באלמנטור על מנת לבנות ולעצב אתר אינטרנט יפה ואסתטי. מומלץ וכדאי מאוד לשחק ולהשתעשע עם האלמנטים האלו: לנסות, למחוק ולהוסיף מחדש – זה כיף אדיר לראות איך משהו שאנחנו בנינו קורם עור וגידים ומתכנס לכדי אתר אינטרנט שימושי שאנחנו עיצבנו ובנינו במו ידינו. זה פשוט, קל, ידידותי ולא צריך להיות שרלוק הולמס כדי להצליח, זה אלמנטרי, ידידיי.