CDN ראשי תיבות של Content Delivery Network, שהיא רשת מבוזרת של שרתים הפועלים יחד כדי לספק תוכן למשתמשי קצה על סמך מיקומם הגיאוגרפי. שרתי CDN ממוקמים במספר מיקומים גיאוגרפיים, והם מאחסנים עותקים מאוחסנים במטמון של תוכן אינטרנט כגון תמונות, סרטונים, דפי HTML, קובצי CSS ו-JavaScript.
כאשר משתמש מבקש גישה לאתר או אפליקציה, ה-CDN מזהה את השרת הקרוב ביותר למיקום המשתמש ומספק את התוכן מאותו שרת. תהליך זה מקטין את השהיה ומאיץ את אספקת התוכן למשתמשי הקצה.
רכיבי CDN משמשים בדרך כלל לשיפור הביצועים, האמינות והאבטחה של אתרים ואפליקציות. הם יכולים להתמודד עם רמות גבוהות של תעבורה, להגן מפני התקפות DDoS ולהפחית את העומס על שרתי מקור. הם גם שימושיים להגשת תוכן למשתמשים באזורים גיאוגרפיים שונים, מכיוון שהם יכולים לספק גרסאות מקומיות של התוכן.
איך מתקינים את ה-CDN בשרת שלי?
תהליך התקנת CDN בשרת שלך יכול להשתנות בהתאם לספק ה-CDN שתבחר וסוג השרת שבו אתה משתמש. באופן כללי, עם זאת, השלבים להתקנת CDN בשרת שלך יכללו את הדברים הבאים:
בחר ספק CDN: יש הרבה ספקי CDN לבחירה, כולל Cloudflare, Akamai, Amazon CloudFront ועוד. חקור את הספקים השונים ובחר אחד שמתאים לצרכים שלך.
הירשם לתוכנית CDN: לאחר שבחרת ספק, הירשם לתוכנית CDN שמתאימה לתקציב ולדרישות שלך.
הגדר את חשבון ה-CDN שלך: לאחר ההרשמה לתוכנית CDN, תצטרך להגדיר את חשבון ה-CDN שלך כך שיעבוד עם האתר או היישום שלך. זה עשוי לכלול יצירת אזור CDN, הגדרת הגדרות DNS והגדרת אישורי SSL.
התקן תוכנת CDN או תוספים: ספקי CDN מסוימים מציעים תוכנות או תוספים שתוכל להתקין בשרת שלך כדי לסייע בשילוב האתר או האפליקציה שלך עם ה-CDN. בדוק עם ספק ה-CDN שלך כדי לראות אם הוא מציע תוכנה או תוספים כלשהם.
בדיקה וניטור: לאחר התקנת ה-CDN, בדוק את האתר או האפליקציה שלך כדי לוודא שהוא מספק תוכן דרך ה-CDN. עליך גם לעקוב אחר השימוש והביצועים ב-CDN שלך כדי להבטיח שהוא מספק את היתרונות הצפויים.
ראוי לציין שספקי CDN מסוימים עשויים להציע תמיכה כדי לעזור לך בתהליך ההתקנה. אם אינך בטוח כיצד להתקין CDN בשרת שלך, פנה לצוות התמיכה של ספק ה-CDN שלך לקבלת סיוע.
אילו חברות אחסון לדוגמא מאפשרות שימוש ב-CDN?
רוב חברות אחסון אתרים יכולות להשתמש ב-CDN. למעשה, לחברות אירוח רבות יש תמיכה מובנית באינטגרציה של CDN.
להלן כמה חברות אירוח פופולריות התומכות ב-CDN:
Bluehost
SiteGround
HostGator
DreamHost
מנוע WP
InMotion אירוח
אירוח A2
יופרס
קינסטה
כאשר בוחרים ספק אירוח, כדאי לבדוק אם יש לו תמיכה מובנית ב-CDN. זה יכול לעזור לך לשלב בקלות את האתר שלך עם ספק CDN ולשפר את המהירות והביצועים של האתר שלך. אם ספק האירוח שלך אינו תומך ב-CDN, אתה עדיין יכול להשתמש בספק CDN נפרד כדי לספק תוכן למבקרים באתר שלך.