פריסת קובץ Robots.txt נכון

אלי סאסי

דף הבית » פריסת קובץ Robots.txt נכון

פריסת קובץ Robots.txt נכון

תוכן עניינים

כיצד מתקנים בעיות Robots.txt שחוסמות אינדוקס בגוגל?

כאשר אתם מנהלים אתר אינטרנט, אחת הדאגות העיקריות שלכם היא לוודא שהתוכן שלכם נמצא בתוצאות החיפוש של גוגל. אחת הדרכים להשיג זאת היא באמצעות קובץ Robots.txt, אך לעתים קרובות זה יכול להיות אתגר להגדיר את הקובץ הזה נכון. במאמר זה, נסביר כיצד לזהות ולתקן בעיות נפוצות בקובץ Robots.txt שעלולות לחסום את האינדוקס של גוגל.

פריסת קובץ Robots.txt נכון

קובץ Robots.txt הוא קובץ טקסט פשוט המשמש להנחיית רובוטי החיפוש (כגון גוגל, בינג ובאחרים) לגבי העמודים והתיקיות באתר שהם רשאים או אינם רשאים לסרוק. זהו אחד הכלים החשובים ביותר לביצוע ניהול האינדוקס של האתר שלכם.

הנה כמה כללים חשובים שיש לזכור בעת הקמת קובץ Robots.txt:

פריסת קובץ Robots.txt נכון - איור

1. הצבת הקובץ בשורש האתר: קובץ Robots.txt צריך להיות במיקום הראשי של האתר שלכם, כמו `https://www.example.com/robots.txt`.

2. הגדרת הוראות ברורות: בתוך הקובץ, תוכלו להנחות את רובוטי החיפוש מה לסרוק ומה לא. למשל, `User-agent: ` מכוון לכל רובוטי החיפוש, ו`Disallow: /private/` אומר להם לא לסרוק את התיקייה `/private/`.

3. בדיקת קובץ Robots.txt: לאחר יצירת הקובץ, ודאו שהוא פועל כהלכה על ידי בדיקתו באמצעות כלי כמו [Robot.txt Tester](https://www.google.com/webmasters/tools/robots-testing-tool) של גוגל. קידום אתרים.

אם אתם מנסים לחסום את כל האתר שלכם מפני אינדוקס, תוכלו להוסיף את השורה `Disallow: /` לקובץ. אך זה בדרך כלל אינו רצוי, מאחר שזה יגרום לכך שהאתר כולו לא יופיע בתוצאות החיפוש. בניית אתרים.

בעיות נפוצות בקובץ Robots.txt והפתרונות להן

למרות שקובץ Robots.txt נראה פשוט, לעתים קרובות יש בעיות שעלולות להשפיע על האינדוקס של האתר שלכם בגוגל. להלן כמה בעיות נפוצות וכיצד לפתור אותן:

1. הוראות לא ברורות או סותרות

לעתים קרובות, הוראות ב-Robots.txt עלולות להיות לא ברורות או אפילו סותרות. לדוגמה:


User-agent:

Disallow: /

Disallow: /about/

במקרה כזה, גוגל לא יהיה בטוח אם עליו לחסום את כל האתר או רק את התיקייה `/about/`. הפתרון הוא לוודא שההוראות שלכם הן ברורות וחד-משמעיות.

2. שימוש בקבצים מיותרים או תיקיות

לפעמים, אנשים מוסיפים הוראות חסימה עבור קבצים או תיקיות שאינם קיימים עוד באתר. זה יכול לגרום לגוגל להתעלם מההוראות שלכם כולן. יש לבדוק היטב את המבנה של האתר שלכם ולהבטיח שכל ההוראות מתייחסות לתוכן קיים.

3. חסימת דפי חיפוש פנימיים

דפי חיפוש פנימיים באתר, כמו דפי קטגוריות או חיפוש באתר, הם חלק חשוב מהחוויה של המשתמש. אם אתם חוסמים אותם בטעות, זה יכול להשפיע לרעה על חווית המשתמש והדירוג של האתר בגוגל. בדקו בקפידה שאתם לא חוסמים דפים חשובים כאלה.

4. חסימה של דפי צ'קאאוט או סל קניות

דפי צ'קאאוט וסל קניות באתרי מסחר אלקטרוני הם מקרה מיוחד. אף על פי שזה עשוי להיות הגיוני לחסום אותם מפני רובוטי חיפוש, זה עלול לגרום נזק לחווית המשתמש ולהמרת מכירות. במקרים רבים, כדאי לאפשר לרובוטים לסרוק גם את דפים אלה.

5. חסימה של תוכן דינמי

רובוטי החיפוש מסוגלים לטפל בתוכן דינמי, כמו תוצאות חיפוש באתר או דפי מוצרים. אם אתם חוסמים אותם בטעות, זה יכול למנוע מהם לאינדקס את התוכן החשוב ביותר באתר שלכם. בדקו שאתם לא חוסמים תוכן דינמי בלי סיבה טובה.

מעקב אחר שגיאות Robots.txt

כדי להבטיח שקובץ ה-Robots.txt שלכם פועל כראוי, חשוב לבדוק אותו בקביעות. תוכלו להשתמש בכלים כמו [Google Search Console](https://search.google.com/search-console/about) או [Bing Webmaster Tools](https://www.bing.com/webmasters/) כדי לזהות בעיות ולתקן אותן במהירות.

לדוגמה, בGoogle Search Console תוכלו לראות אזהרות על שגיאות ב-Robots.txt, כמו "Disallow directive appears to disallow indexing of an entire site" או "Multiple conflicting Disallow directives found". אלה סימנים לכך שיש בעיות שיש לתקן.

בעיה תיאור פתרון מומלץ
הוראות לא ברורות או סותרות ההוראות ב-Robots.txt אינן ברורות או אפילו סותרות זו את זו ודאו שההוראות שלכם הן ברורות וחד-משמעיות
שימוש בקבצים מיותרים או תיקיות הוראות חסימה עבור קבצים או תיקיות שאינם קיימים עוד באתר בדקו את מבנה האתר שלכם ודאו שההוראות מתייחסות רק לתוכן קיים
חסימת דפי חיפוש פנימיים חסימת דפי חיפוש פנימיים כמו דפי קטגוריות או חיפוש באתר ודאו שאתם לא חוסמים דפים חשובים כאלה
חסימה של דפי צ'קאאוט או סל קניות חסימת דפי צ'קאאוט וסל קניות באתרי מסחר אלקטרוני שקלו לאפשר לרובוטים לסרוק גם את דפים אלה
חסימה של תוכן דינמי חסימת תוכן דינמי כמו תוצאות חיפוש או דפי מוצרים ודאו שאתם לא חוסמים תוכן דינמי בלי סיבה טובה

שאלות ותשובות

ש: איך אדע אם קובץ ה-Robots.txt שלי פועל כראוי?

ת: השתמשו בכלים כמו Google Search Console או Bing Webmaster Tools כדי לבדוק את קובץ ה-Robots.txt שלכם ולזהות בעיות. הכלים האלה יכולים להראות לכם אזהרות על שגיאות בקובץ שיש לתקן.

ש: האם אפשר לחסום את כל האתר מפני אינדוקס בגוגל?

ת: כן, אתם יכולים להוסיף את השורה `Disallow: /` לקובץ Robots.txt כדי לחסום את כל האתר. אך זה בדרך כלל אינו רצוי, מאחר שזה יגרום לכך שהאתר כולו לא יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל.

ש: האם יש דרך לאפשר לרובוטי חיפוש לסרוק את האתר אך לחסום תוכן ספציפי?

ת: כן, אתם יכולים להשתמש בהוראות Disallow ספציפיות לחסימת תוכן מסוים, בלי לחסום את כל האתר. לדוגמה, `Disallow: /private/` יחסום רק את התיקייה `/private/` מאינדוקס, אך יאפשר לרובוטים לסרוק את שאר האתר.

ש: מה ההבדל בין Robots.txt לבין Noindex meta tag?

ת: Robots.txt הוא קובץ טקסט שמשמש להנחיית רובוטי החיפוש באשר לאינדוקס של האתר. Noindex meta tag, לעומת זאת, הוא קוד HTML שמוצב בתוך עמוד ספציפי כדי להנחות רובוטים שלא לאינדקס את אותו עמוד. Noindex הוא יותר ספציפי לעמוד, בעוד Robots.txt משפיע על כל האתר.

הנתונים בטבלה זו ממחישים את הנקודות החשובות שהעלינו במאמר. ניתן להשתמש במידע זה כמצפן בקבלת החלטות עסקיות מושכלות.

Shopping Basket